Vágólapra másolva!
A Klicsko testvéreket állította célkeresztbe David Haye, a WBA friss nehézsúlyú világbajnoka. Vitalij Klicsko különösen népszerű, őt a WBC ranglistán harmadik Odlanier Solis is üldözi.

A szombat óta WBA nehézsúlyú világbajnok David Haye következő ellenfele a kötelező kihívó, John Ruiz lesz.

A jelenleg kézsérüléssel bajlódó bajnok ugyanakkor már hosszabb távra is tervez: "Nyikolaj Valuejv legyőzése csak az első lépés volt. Előre várom, hogy kirámoljam a súlycsoportot. Mindenkivel meg akarok küzdeni, akinek csak világbajnoki címe van, ezért jöttem fel nehézsúlyba. Megmondtam, hogy vitathatatlan bajnok akarok lenni, így természetesen Klicskóék is ott vannak a célkeresztemben."

A brit bunyós egy Valujev elleni visszavágót sem tart kizártnak: "Ha begyűjt néhány értékes skalpot és ismét jó pozíciót szerez magának, akkor a válaszom igen. Tudom, hogy mindenkinek tetszett a meccs, és biztos vagyok benne, hogy Valujev legközelebb már jobb stratégiával jönne ki. Ha újra létrejön köztünk egy találkozó, több mint boldog leszek."

Nos, a meccs valóban mindenkinek tetszett. A helyszínen 8000 néző látta a bunyót, a bokszestet szervező Sauerland Event rendkívül elégedett, hiszen a meccset közvetítő ARD televízió 40,5%-os nézettséget ért el Németországban, ami kiemelkedő eredménynek számít.

Klicskóékra nem csak Haye, hanem Odlanier Solis is feni a fogát. A kubai bunyós a Monte Barrett elleni KO-győzelme után már harmadik a WBC ranglistáján.

"A harmadik helyezéssel még nem értem el azt a célt, amiért profinak szerződtem. Biztosra veszem, hogy mindkét előttem álló emberkét (Maszkajevet és Ray Austint) is kiszórnám a ringből, egyazon este alatt. Én leszek a nehézsúlyú világbajnok és lényegtelen, ehhez kit kell megvernem. Mindenki, aki most Vitalij Klicskót látja a legjobbnak, várja csak meg, míg végzek vele. Bebizonyítom, hogy ő is emberből van, és le lehet ütni, akárcsak az összes többi bokszolót a világon. Addig megyek utána, amíg én leszek a ranglistavezető és akkor nem tudja majd elkerülni a velem való összecsapást" - hangoztatta Solis.

www.profiboksz.hu