Vágólapra másolva!
Edzője szerint sosem volt olyan remek formában Manny Pacquiao, mint hétvégi címmeccse előtt, mikor is a WBO váltósúlyú vb-övéért és a WBC gyémánt bajnoki övéért küzd meg a Puerto Ricó-i öklöző Miguel Cottóval, Las Vegasban, magyar idő szerint vasárnap hajnalban. A két ökölvívó eddig összesen 64-szer győzött KO-val.

Freddie Roach, Pacquiao trénere azt sem zárta ki pénteken, hogy Fülöp-szigeteki védence kiütéssel nyer kihívójával szemben. Pacquiao, akit sokan a súlycsoportoktól független abszolút világranglistán is előszeretettel tesznek az élre, sikere esetén hetedszer lehet világbajnok - példátlan módon a hetedik súlykategóriában.

Furcsa módon Joe Santiago, Cotto trénere is bízik Pacquiao jó formájában: "Miguel élete legjobb formájában van, és remélem, hogy ez Manny-re is igaz. Csak három nap választ el bennünket a meccstől, ami egy óriási győzelem lesz a Puerto Ricó-i nép számára. Sok szerencsét, Manny, nagy szükséged lesz rá!"

Az MGM Grand Garden Arenában lebonyolítandó, 12 menetesre tervezett csatának a filippínó pompás mérleggel vág neki, amelyben 49 - benne 37 kiütéses - győzelem mellett 3 vereség és 2 döntetlen szerepel, de még jobban fest Cotto eddigi produktuma, hiszen 35 meccséből csupán egyet veszített el, miközben 27-et KO-val nyert meg.

A Las Vegas-i fogadóirodákban Pacquiao az egyértelmű favorit, sikerét 3 az 1-hez adják.

"Életem legfontosabb meccse következik, ha most nyerek, akkor történelmet írok. Óriási megtiszteltetés az országomnak, a családomnak és nekem is. Ezért dolgozom annyira keményen. A legjobbamat fogom nyújtani, hogy egy remek meccset láthasson a közönség. Azt akarom, hogy mindenki jól érezze magát szombaton, az is, aki az otthonában nézi a mérkőzést. A legjobb lesz a nyertes szombaton" - nyilatkozta a meccs favoritja.