Távozik az Index vezére

Vágólapra másolva!
A kreativ.hu értesülése szerint hivatalosan is bejelentették az Indexnél, hogy távozik Vaszily Miklós vezérigazgató. A kreativ.hu úgy tudja, a szakember szerepét a kiadó, a Central European Media Publishing (CEMP) igazgatósága veszi át, utódja tehát nem lesz.
Vágólapra másolva!

A források szerint Vaszily részesedését is kivásárolják az Indexből, viszont a Bookline-ban megmarad igazgatósági tagnak, a Napi Gazdaság információi szerint pedig a szintén a kiadó érdekeltségébe tartozó Etarget igazgatóságának az elnöke lett.

A CEMP egyébként megvásárolta az Etarget eddig tulajdonában nem lévő 20 százalékát is. A társaság így a közép- és kelet-európai régió hét országában - Csehország, Szlovákia, Magyarország, Románia, Horvátország, Szerbia, Bulgária - jelen lévő, kattintás alapú online szöveges hirdetéskiszolgáló rendszert üzemeltető cégcsoport 100 százalékos tulajdonosává vált. Az eladók a társaság alapítói és eddigi vezetői, Peter Vidovic és Robert Veres voltak.

Az Index vezetését Vaszily, a Portfolio.hu-t kiadó NetMédia Zrt. korábbi vezérigazgatója 2005-ben vette át, amikor megváltozott a tulajdonosi szerkezet: a vállalatot Nobilis Kristóf és érdekeltsége, a Sydinvest Kft. - 2007 januárjától Közép Európai Média és Kiadó Szolgáltató Zrt. - vásárolta meg 100 százalékos tulajdonhányaddal - derül ki az index.hu-ról.