Vágólapra másolva!
László Csaba, a skót Hearts labdarúgócsapatának vezetőedzője szívesen elvállalná az ország válogatottjának irányítását.

"Ha valaki a skót szövetségtől eljön a klubhoz és engedélyt kér az egyeztetésre, biztos vagyok benne, hogy leülhetünk tárgyalni" - nyilatkozta László a BBC internetes oldalának csütörtökön.

A tréner hozzátette, véleménye szerint Skócia sokat nyerhetne egy külföldi edző alkalmazásával, azonban azt is mondta, hogy eddig nem keresték meg a szövetségtől.

"Mindenképpen a szakma csúcsa, ha valaki egy nemzeti csapatot irányíthat" - mondta László. "Nekem már volt részem ebben a megtiszteltetésben Magyarországon és Ugandában, ezért nyugodtan mondhatom, tisztában vagyok vele, mit jelent egy válogatott irányítása."

A korábban a Ferencvárosnál és a Sopronnál vezetőedző szakember Magyarországon Lothar Matthäus szövetségi kapitányi érájában dolgozott segítőként a válogatottnál, míg Ugandában már maga volt szakvezető, s irányításával a világranglista 167. helyéről a 91.-ig vezette az afrikai csapatot.

A korábbi skót szövetségi kapitányt, George Burleyt hétfőn menesztették, bár a kontraktusa 2012-ig szólt. A BBC szerint a megüresedett posztért a legnagyobb eséllyel Craig Levein, a Dundee United vezetőedzője száll harcba.