Vágólapra másolva!
Még azelőtt tisztázzák Marcello Lippi szövetségi kapitány jövőjét, hogy a címvédő olasz csapat elutazik a jövő évi, dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra - közölte Giancarlo Abete, az olasz szövetség elnöke szerdán, a svédek elleni 1-0-s győzelem után.

Az olasz sajtóban megjelentek olyan találgatások, melyek szerint a válogatottat 2006-ban vb-címig vezető, majd távozó, végül visszatérő szakember nem folytatja a munkát jelenlegi szerződése lejárta - a vb vége - után, és a Juventusnál tevékenykedik majd, valószínűleg mint sportigazgató.

"Az eredmények természetesen fontosak a futballban, de a szövetségi kapitány személyével kapcsolatos döntést nem lehet a világbajnokság utánra hagyni. Úgy kell elutaznunk Dél-Afrikába, hogy minden tisztázott" - fogalmazott Abete, hozzátéve, hogy szeretnék elkerülni az Euro2008 előtti bizonytalan helyzetet.

Akkor Roberto Donadonival ugyan szerződést hosszabbítottak az Eb-t megelőzően, de a megállapodásnak volt egy olyan kitétele, melynek értelmében ha a Squadra Azzura nem jut be a legjobb négy közé, a kiesést követő tíz napon belül bármilyen indok nélkül felbonthatják a kontraktust. Az olaszok végül már a negyeddöntőben búcsúztak, s aztán a szakembertől is elköszöntek.