Vágólapra másolva!
A teniszezők világranglistáját vezető Roger Federer szerint nincs miért nekiesni Thierry Henrynak, a francia labdarúgó-válogatott támadójának, aki kézzel tette maga elé a labdát csapata vb-részvételt érő, írek elleni gólja előtt. Hasonló véleményen Henry volt és jelenlegi edzője is. 

"Minden egy másodperc alatt zajlott le, nem lehet neki felróni, hogy tovább folytatta a játékot, ha egyszer a bíró nem vette észre az szabálytalanságot. A rendszer és a játékvezető hibája, ami történt" - jelentette ki Federer a londoni Mesterek Kupáját felvezető pénteki esti sajtótájékoztatón. "Annyiszor fordul elő ilyen. Rengeteg gólt ítélnek meg, amely nem szabályos, ez is egy azok közül."

A svájci teniszező azok álláspontját osztja, akik szerint videobíró alkalmazása megoldás lehetne hasonló esetek elkerülésére. "A meglévő technológiával lehetne tenni valamit, mint például a jégkorongban. Nem kellene mindig megállítani a játékot, de néha igen" - tette hozzá.

Ugyancsak megvédte Henryt Arsene Wenger, az Arsenal francia edzője, aki éveken keresztül dolgozott együtt a támadóval. "A labdarúgás és a sport általában tele van olyan hősökkel, akik tízszer többet csaltak Henrynál. Az én szememben azok az igazi csalók, akik megveszik a bírókat, vagy doppingolnak. Thierry Henry abszolút becsületes volt a pályafutása során, éppen ezért nem korrekt, ahogy most támadják" - mondta Wenger, aki szerint ugyanakkor honfitársainak az újrajátszást kellene javasolniuk.

Josep Guardiola, aki az FC Barcelonánál jelenleg trénere Henrynak, úgy véli, ösztönös volt a támadó szabálytalan mozdulata, és azt a bíró biztosan nem látta. "Nem büszke arra, amit tett, de egyáltalán nem volt előre kitervelt mozdulat" - mondta a pénteki edzés után.

A szerdai, párizsi meccs 103. percében Henry kézzel szelídítette meg a labdát, mielőtt William Gallashoz továbbította, aki aztán kialakította az 1-1-es, összesítésben 2-1-es végeredményt, amellyel Franciaország kijutott a dél-afrikai világbajnokságra. A Barcelona csatára a kezezést utóbb elismerte és úgy foglalt állást, a mérkőzés újrajátszása lenne a korrekt megoldás a kialakult helyzetre.