Vágólapra másolva!
Különös listára bukkantunk a neten: a tévésorozatok legvagányabb dílereit szedte össze a Paste Magazine egyik újságírója.
Vágólapra másolva!

Több olyan sorozat van, amely a drog világával foglalkozik, de nem csak ezekben bukkan fel olyan ember, aki árulja a cuccot - a díler így agresszív rosszfiú éppúgy lehet, mint szórakoztató, akár egyenesen vicces figura. Íme az öt legjobban eltalált karakter ebből a "szakmából", legalábbis a Paste Magazine újságírója, Kate Kiefer szerint:

1. Walter White, Breaking Bad: A tavaly indult történet hőse egy kémiatanár, aki megnövekedett kórházi költségei miatt kénytelen "másodállást" vállalni: vegyészi szaktudására támaszkodva állít elő különféle drogokat.

2-3. Avon Barksdale és Stringer Bell, Drót: A Baltimore világát szociológiailag hitelesen bemutató sorozatban több drogdíler is feltűnik, Kiefer azonban Barksdale és Bell párosát tartja a legemlékezetesebbnek. A duó egyik tagja az agy, a másik pedig az izom, úgy egészítik ki egymást, mint a jin és a jang.

4. Nancy Botwin, Spangli: Személyes kedvencünk (a képen) a szexis, kertvárosi anyuka, aki - ahelyett, hogy egy pékségben dolgozna - belevág a drogüzletbe. Keményfiúkkal tárgyal, és közben sűrűn váltogatja partnereit, például egy mexikói drogbáróval is összeakad.

5. Lafayette Reynolds, True Blood - Inni és élni hagyni: Sokoldalú fickó, aki szakácsként éppúgy megállja a helyét, mint prostituáltként. Amikor épp droggal kereskedik, akkor egy igazán különleges anyagot árul: vámpírok vérét.