Öt darabot adtak el a kínai iPhone-ból

Vágólapra másolva!
Bár az Apple-mobilt wifit nem támogató, de hivatalosan árusított verzióját kínáló mobilcég adatai nem ismertek, az egyik helyi hivatalos viszonteladó nyilvánosságra hozta, hogy két hét alatt csupán öt darabot adott el ezekből.
Vágólapra másolva!

Mint arról beszámoltunk, az ázsiai országban novemberben hivatalosan is elkezdte árusítani a Chine Unicom nevű társaság a korábban kizárólag feketepiaci forrásokból beszerezhető iPhone-t. Noha a mobilcég azóta sem publikált adatokat arról, mennyire kelendő a feketepiaci importból származó modelleknél gyérebb tudású - wifit nem, csupán 3G-t támogató - modell, az egyik hivatalos viszonteladó társaság publikálta gyászos statisztikáit.

Az ország egyik legnépszerűbb online piacterének számító Taobao.com-on virtuális üzletet működtető hivatalos forgalmazó két hét alatt csupán öt darabot adott el a hivatalos forrásból származó készülékekből, két darab 8 gigabájtosat, és három darab 16 gigabájtosat. A wifi azért lett letiltva a hivatalosan forgalmazott készülékekben, hogy azok megfeleljenek egy helyi távközlési előírásnak, bár ezt később elvetették, így később várható, hogy a vezeték nélküli internet e fajtáját támogató készülékek is megjelennek a kínai piacon.

Ráadásul a hivatalos forrásból származó készülékek mintegy negyvenezer forintnak megfelelő összeggel többe kerülnek mint a közeli Hongkongban, a csúcsmodellért 7000 jüant, vagyis 183 ezer forintot kérnek listaáron.