Túl sok a munkanélküli az ACE biztosítónak

Vágólapra másolva!
A Kossuth Rádió híre szerint az ACE kivonul a magyar munkanélküliségi piacról, és erről levélben értesítette az ügyfeleit. A biztosítottak átléphetnek egy hasonló intézménybe, közel azonos feltételek mellett.
Vágólapra másolva!

Az ACE European Group Limited Magyarországi Fióktelepe jövő év első napjával átruházza a munkanélküliségi biztosítási állományát az April Cee Development Kft. részére, akik viszont az idén munkanélküliek lettek, azok számára az ACE szolgáltatja továbbra is a havi kifizetést - mondta Rácz István, a megszűnő terméket értékesítő, és az átkötést menedzselő biztositas.hu internetes alkusz ügyvezetője.

Múlt év tavaszától a biztositas.hu értékesítette az ACE munkanélküliségi biztosítását, de nyár óta új szerződést ennek a cégnek a nevében nem kötöttek, viszont azóta az April hasonló termékét értékesítik - mondta Rácz István. Az ACE tulajdonosai már induláskor jelezték, hogy a kockázatot 10 százalékos munkanélküliségig tudják vállalni, viszont Magyarországon az arány azóta átlépte ezt a limitet.

Az ACE ezért - a biztosítási törvényben előírtak szerint - a december 31-i biztosítási évforduló előtt egy hónappal felmondta a szerződéseket. Az alkusz elektronikus levélben is értesítette az ügyfeleket, akik egy kattintással átszerződhetnek az Aprilhoz. A díj változatlan, várakozási idő nincs - vagyis a kockázatvállalás azonnal elkezdődik -, a szolgáltatás pedig annyiban lesz más, hogy a közös megegyezéssel történő felmondásra az új biztosító nem fizet. Az ACE tapasztalata szerint az elbocsátások háromnegyede csoportos létszámleépítés volt.

Az eddigi ügyfelek tehát nem maradnak biztosítási fedezet nélkül. A már munkanélkülivé vált mintegy 500 szerződő továbbra is az ACE-nél marad, ők a teljes állomány 10 százalékát teszik ki. A többség 90 százaléka máris átszerződött az April-hoz - tájékoztatott az ügyvezető. Az ACE és az April díjai között nincs lényegi különbség.