Vágólapra másolva!
Több nagy bank után a Citigroup is mielőbb szabadulni próbál az állami segélyprogram kötöttségeitől. Részvénykibocsátás keretében 17 milliárd dolláros tőkeemelést hajt végre, hogy jövőre kiléphessen a hitelt folyósító programból (TARP).
Vágólapra másolva!

Húszmilliárd dollár állami hitelt fizet vissza a Citigroup - jelentette be a bankcsoport hétfőn. A megállapodás értelmében az amerikai pénzügyminisztérium most ötmilliárd dollár értékig ad el Citigroup-részvényeket. Az ezen felül állami tulajdonban levő Citigroup-papírokat a következő 6-12 hónap során értékesítik. A Citigroup azt is bejelentette, hogy az év végéig 3,1 milliárd dollár értékben folyósít kamatot és osztalékot a szövetségi államnak.

A Citigroup több részletben, összesen 45 milliárd dollár hitelt kapott az állami mentőprogramból. Az utolsó részletet úgy folyósították, hogy az állam 25 milliárd dollár erejéig részvényese lett a Citigroupnak. A részvénycsomag értéke időközben közel 30 milliárd dollárra nőtt.

A Citigroup - a Wells Fargo mellett - egyike az utolsó nagy amerikai bankházaknak, amelyek még nem egyenlítették ki állami tartozásukat. A JP Morgan, a Morgan Stanley, illetve a Goldman Sachs már a nyáron visszafizette állami hiteleit, a Bank of America pedig két hete jelentette be, hogy még az idén törleszt.