Itt a brutális erejű BMW PC

Vágólapra másolva!
Nagy-Britanniában már karácsonyra meg lehet vásárolni a MESH 7-es, videojátékhoz tervezett asztali PC-t, amibe a létező legerősebb alkatrészeket pakolták, a gépház pedig a bajor autógyártó dizájnereinek keze munkáját dicséri.
Vágólapra másolva!

BMW logó sajnos nincs a gépen, de így is mindenki csak BMW PC-ként ismeri a MESH 7-est, amelynek háza még Level 10 concept néven látott napvilágot szeptemberben. A gépházat a Thermaltake és az autógyártó dizájnstúdiója közösen alakította ki, és különlegessége, hogy a számítógép minden egyes komponensét teljesen külön szellőzteti.

Erről a gép rendhagyó formája is árulkodik: a házon nagyjából kivehető, hogy a burkolat mely elemei milyen alkatrészt takarnak. Az alaplap és a grafikus kártya például a balra lent látható nagy panel alatt kapott helyet, az elülső, radiátorra emlékeztető bordázat pedig SATA csatlakozós meghajtóknak ad helyet. Ha éppen van is bennük valami, azt kívül világító ledek jelzik.

Forrás: MESH Computers

A most piacra dobott MESH 7 típusjelű játékgépbe 2.66 gigahertzes Intel Core i7-920 quad-core processzor került 6 gigabájt, 1666 megahertzes DDR 3 memóriával három csatornás konfigurációban. Az alaplap egy Asus P6T SE, grafikus kártyának pedig egy AMD ATI Radeon HD 5970-es dual-GPU modell került bele.

A tárolókapacitásból is igyekeztek a legtöbbet adni a vásárlóknak a MESH tervezői: a gépben 64 gigabájtnyi Samsung SSD memória van a 64 bites Windows 7 Home Premium felgyorsítására, és egy terabájtos SATA winchester, ami 3 gigabájt/másodperc sebességgel képes beolvasni az adatokat. A brit cég Razer gyártmányú billentyűzetet és játékos egeret ad a géphez, aminek az alapára 2700 font, vagyis 818 ezer forint. Más konfiguráció most még nem létezik a MESH 7-ből, de a gyártó által kínált tuninglehetőségekből - Thermaltake hűtés, speciális kábelezés, vírusvédelem és így tovább - még körülbelül 100 fontnyi, vagyis 30 ezer forintnyi extrát össze lehet válogatni hozzá.