Vágólapra másolva!
Egy-egy meccses eltiltást kapott az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA) az a két CSZKA Moszkva-játékos, aki a múlt hónapban, egy  Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt megsértette a doppingszabályokat. Mivel a Besiktas elleni csoportmeccsre felfüggesztették játékengedélyüket, a válogatott focisták már túl is vannak a büntetésen.

A CSZKA két játékosa, Szergej Ignasevics és Alekszej Berezuckij a Manchester United elleni, november 3-i mérkőzés után produkált pozitív doppingtesztet.

Klubjuk szerint a gondot az okozta, hogy a csapatorvos adminisztrációs hibát követett el, nem tájékoztatta ugyanis az illetékeseket arról, hogy a két labdarúgó Sudafex nevű gyógyszert kapott torokgyulladására. A készítmény ugyan nincs a tiltólistán, ám szedését kötelező jelleggel be kell jelenteni.

Az UEFA vizsgálatot indított, melynek eredményeképp a két orosz válogatott futballista egymeccses eltiltást kapott. Mivel az ügy kipattanása után, felfüggesztett játékengedélyük miatt egyébként sem léphettek pályára, Ignasevicsék a múlt heti, Besiktas elleni BL-találkozón már le is töltötték büntetésüket.

A Bajnokok Ligájában legjobb 16 közé jutott orosz klubot 25 ezer euróra bírságolták.