Pornóra és YouTube-ra keresnek a tinik

Vágólapra másolva!
A Symantec szülői felügyeleti szoftverének statisztikái szerint a gyerekek körében a YouTube, a Google és a Facebook mellett a szex és a pornó is előkelő helyen szerepel a keresések gyakorisága alapján. Már hét éves kor előtt sokan kutatnak warez tartalmak iránt.
Vágólapra másolva!

A felmérést az OnlineFamily.Norton nevű ingyenes szolgáltatás által monitorozott mintegy 14,6 millió keresés eredményeinek elemzésével készítették el. Ez az online funkciókkal rendelkező szoftver az internet használatának korlátozását - például az erőszakos tartalmak kizárását - és monitorozását teszi lehetővé a szülők számára.

A társaság statisztikái szerint a gyerekek által legtöbbször bepötyögött keresőszó a "YouTube", a második helyen a Google, a harmadikon a Facebook áll, míg a negyedik és ötödik helyre a szex ("sex") és a pornó ("porn") került. Ez utóbbi két kifejezés egyébként mindkét nemhez tartozó gyerekeknél egyformán népszerű volt, bár a lányok inkább a "szex" szót preferálják kereséskor a "pornó"-val szemben.
A hét évesnél fiatalabb gyerekek leginkább játékokat keresnek a világhálón, ugyanakkor a statisztikák szerint már peer-to-peer letöltőoldalakkal kapcsolatban is kutakodnak. A tinika legtöbbet zenével kapcsolatos kereséseket hajtanak végre (30 százalék), de a tévéműsorok is népszerűek körükben, ezek 12 százalékos részesedéssel bírnak.

Az idei évben a fiatalkorúak körében - a keresések száma alapján - a legnépszerűbb híresség Michael Jackson volt, de a Hannah Montana sorozatból ismert Miley Cyrus (és maga filmbeli karaktere), és Lady Gaga énekesnő is kiemelten népszerű volt. A Symantec szakemberei szerint egyébként az internetes kártevők terjesztői is előszeretettel csomagolják káros programjaikat olyan köntösbe, amely valamilyen hírrel hozható kapcsolatba, például Michael Jackson halálával kapcsolatos álinformációkat is használtak férget terjesztésére. A társaság teljes keresési toplistáját ezen a linken lehet megtekinteni.