Minden böngészőt megvert a Firefox 3.5

Vágólapra másolva!
Először előzte meg a Firefox legújabb verziója világszinten a többi konkurens böngészőt. Hazánkban már egy ideje legyőzte az alternatív böngésző az Internet Explorert, az abszolút elsőség azonban még messze van.
Vágólapra másolva!

Mindenkit megvert a Firefox 3.5, kimondhatjuk, hogy ez a szoftver a világ legnépszerűbb böngészője a StatCounter statisztikája szerint. A december 14 és 20 közé eső intervallumban végre többen használták az alternatív browsert, mint nagy riválisát az Internet Explorer 7-et. A különbség nem volt nagy, a Firefoxot a netezők 21.39 százaléka részesítette előnyben, míg a Microsoft szoftverét pedig 21,2 százalék találta vonzóbbnak.

Forrás: [origo]

Az Internet Explorer 8 és a Firefox párharca következik

A böngészőháború nem ért véget még egyik fél számára sem. A Microsoft ősszel kiadott legújabb, nyolcas verziószámot viselő browserét lassan ugyanannyian használják, mint a most legyőzetett hetest. A különböző változatok részesedését összeadva még mindig a Microsoft vezet.

Hazánkban a Firefox a nyerő

Szívderítőbb a gemiusRanking magyar internetes statisztikája. Az elmúlt héten a netezők 50,38 százaléka használta a Firefox 3 valamelyik verzióját, 18,5 százaléknyi ember böngészett az Internet Explorer 7-el, 11 százalék pedig a legújabb Explorert, a nyolcast használta. Az évek óta tartó lassú csökkenés lassan eltünteti a webfejlesztők által különösen gyűlölt Internet Explorer 6-ot, már csak minden tizedik netező használja ezt a programot. A legfrissebb trónkövetelő a Google Chrome browsere, ez a piac 4 százalékát tudhatja magáénak.

A verseny abszolút vesztesének a Microsoft tűnik. A két régebbi Explorer verzió lassan veszít népszerűségéből, a remekül megcsinált, kényelmes IE 8-ra pedig lassan állnak át a felhasználók.