Vágólapra másolva!
Távozik a jelenlegi legjobb román futballcsapat, az Unirea Urziceni vezetőedzői tisztéből Dan Petrescu, a Chelsea korábbi sokszoros román válogatott labdarúgója.

A Realitatea bukaresti hírcsatorna úgy tudja, hogy a szakember a labdarúgóklub elnökével folytatott vita hatására döntött a távozás mellett. Állítólag azon vesztek össze, hogy Petrescu nem kapta meg a remélt ígéretet a tulajdonostól: jelenlegi játékoskeretének változatlanul hagyása mellett folytathatja munkáját.

Van olyan verzió is, amely szerint a szakvezető elmenetele mögött egy "nagyon csábító" ajánlat áll, amelyet a moszkvai Dinamo tett neki.

Petrescu 2006-ban lett az Unirea vezetődzője, amikor a csapat feljutott a román élvonalba. Az együttes az első osztályban is bajnokságot nyert vele, mi több, a kiugró nemzetközi siker sem maradt el: legutóbb a gárda bekerült a Bajnokok Ligája 32 csapatos csoportselejtezős körébe, majd négyesének harmadik helyezettjeként átkerült az Európa Ligába, ahol a legjobb 32 között az angol Liverpoollal találkozik jövőre.