Vágólapra másolva!
Az olaszországi Reggio Emilíában zajló nagymesterverseny második fordulójában Almási Zoltán sötéttel 14 lépésben remizett az olasz Fabiano Caruanával. Az olaszok legjobbja a megnyitásban újított, nagymesterünk jelentős időhátrányba került, ezért elfogadta a korai békekötési ajánlatot. A grúz Baadur Zsobava eredeti játékvezetéssel győzte le a moldáviai Viorel Bologant. Megszerezte első győzelmét az olasz Michele Godena. A harmadik játéknapon Almási világossal Zsobavával mérkőzik meg.

Két világossal elért győzelem mellett három döntetlen született a 15-ös kategóriájú, 2624-es Élő-átlagú torna második fordulójában. Almási Zoltán bosszantó első fordulóbeli kihagyása után az olasz Fabiano Caruana ellen már a 14. lépésben remizett.

A 17 éves Caruana is tisztelte rutinos ellenfelét, s miután megnyitási új gondolata nem hozta meg a kívánt eredményt, jó érzékkel ajánlotta a döntetlent. Nagymesterünk jelentős időhátránya miatt nem utasíthatta vissza a korai békekötést.

Elszenvedte második vereségét a moldáviai Viorel Bologan. A grúz Baadur Zsobava eredeti játékvezetése meglepte Bologant, ismét időzavarba került. Zsobava királya főszerepet játszott, betört a sötét állásba, a világos haderő összjátéka döntő anyagi előnyhöz vezetett.

Meglepetésre az olasz Sabino Brunello döntetlent harcolt ki az orosz Konsztantyin Landával szemben. A sorozatos cserék pontosztozkodást eredményeztek az azeri Eltaj Safarli és az amerikai Gata Kamsky partijában. Az olasz háziderbin Michele Godena súlyos időzavara ellenére győzött, ehhez Daniele Vocaturo hathatós segítséget nyújtott.

A 2. forduló eredményei:
Eltaj Safarli (azeri, 2592) - Gata Kamsky (amerikai, 2695) döntetlen (Spanyol megnyitás, 30)
Michele Godena (olasz, 2537) - Daniele Vocaturo (olasz, 2500) 1 - 0 (Szicíliai védelem, 44)
Fabiano Caruana (olasz, 2652) - Almási Zoltán (magyar, 2704) döntetlen (Katalán megnyitás, 14)
Baadur Zsobava (grúz, 2696) - Viorel Bologan (moldáviai, 2692) 1 - 0 (Vezércsel, 44)
Sabino Brunello (olasz, 2507) - Konsztantyin Landa (orosz, 2664) döntetlen (Katalán megnyitás,38)

A verseny állása:
1-5. Fabiano Caruana, Michele Godena, Gata Kamsky, Eltaj Safarli és Baadur Zsobava 1,5 pont
6-7. Almási Zoltán és Konsztantyin Landa 1
8. Sabino Brunello 0,5
9-10. Viorel Bologan és Daniele Vocaturo 0

A 3. forduló párosítása:
Landa - Safarli
Bologan - Brunello
Almási - Zsobava
Vocaturo - Caruana
Kamsky - Godena