Vágólapra másolva!
Kiütéssel védte meg vb-övét Robert Stieglitz, az Universum bokszolója. A címet Balzsay Károly legyőzésével megszerző német bunyós egy beugró ellenfelet győzött le öt menetben.

Nagy meglepetésre elszenvedte első profi vereségét Sebastian Koeber, az Universum Box Promotion nehézsúlyúja. A 30 esztendős frankfurti bunyós a huszadik összecsapásán bukott el, a totális felhozóembernek számító Zack Page ellen. A hatmenetes meccsen Page 58-57, 59-56 és 57-57 arányban gyakorlatilag simán verte Koebert, akinek így a karrierje is nagyon komoly veszélybe került.

Megállíthatatlannak tűnik azonban Dennis Boytsov, aki egyre közelebb kerül egy világbajnoki meccshez. A nehézsúlyú bunyós a második menetben kiütötte Kevin Montyt és ezzel újra megvédte WBA interkontinentális címét. A magdeburgi gálán első profi KO-sikerét aratta az amatőr világbajnok Jack Culcay. A német bokszoló az első menetben ütötte ki litván ellenfelét.

Ugyancsak az Universum rendezvényén megvédte WBO nagyközépsúlyú világbajnoki címét Robert Stieglitz. A német bunyós egy remek balhoroggal már a harmadik menetben padlóra küldte a beugró Ruben Eduardo Acostát, majd az ötödik menetben egy testütéssel ki is végezte kihívóját. A mostani volt Stieglitz első címvédése, mióta Balzsay Károly legyőzésével megszerezte a WBO világbajnoki címét.

www.profiboksz.hu