Vágólapra másolva!
A bíztató szezonkezdet után alaposan visszaesett a Juventus teljesítménye, és emiatt egyre több kritika érte a szakvezetőt, Ciro Ferrarát, aki azonban egyelőre bizalmat kapott a klub vezetőségétől, bár a Milan elleni, hazai pályán elszenvedett 3-0-s vereség nem erősítette meg az egykori védő pozícióját. A bajnokságban harmadik helyen álló Juventus a védelembe és a középpályára is hozna új embert, bár a nevektől nem fognak hasra esni a csapat drukkerei.

A kispadon nem, de a vezetőségben történt változás a Juvénál, hiszen visszatért az egyesülethez az a Roberto Bettega, aki már korábban is megfordult a klub elöljárói között - és a hírek szerint immár elsősorban az ő szava dönt az igazolásokban.

A klub januárban már két játékostól is megvált (Tiago az Atlético Madridhoz, Cristian Molinaro a Stuttgarthoz került kölcsönbe), és a hírek szerint ketten érkezhetnek: egy középpályás és egy hátvéd.

A védelembe az olasz lapok szerint az első számú kiszemelt a holland Twente brazil légiósa, Douglas. A La Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy a Juve már meg is tette az ajánlatát az Eredivisie listavezetőjének: a torinóiak hatmillió eurót fizettek volna a 21 esztendős hátvédért, aki fiatal kora ellenére már több, mint 50 mérkőzésen szerepelt a holland élvonalban.

Az enschedeiek azonban visszautasították az ajánlatot, állítólag legalább kilencmilliót szeretnének kapni Douglasért.

A középpályán már közelebb van a megoldáshoz a klub, legalábbis ha hinni lehet az olasz lapokban megjelenteknek. Eszerint a Juventus a Lazio játékosát, Pasquale Foggiát szeretné kölcsönvenni: egyes újságok szerint a focista szombaton elutazott Torinóba, és az egyik belvárosi étteremben személyesen tárgyalt a Juve vezetőivel.

Hogy ebből mi az igazság, azt nem tudni, az azonban biztos, hogy Foggia december eleje óta sérült, így a héten sem lépett pályára a Lazióban.

www.global-soccer.eu