Gamer-gépet csinál a notebookokból az AMD

Vágólapra másolva!
Külső videokártyákkal támogatná a laptopon játszókat az AMD. A CES-en bemutatott Mobility Radeon 5000-es egy közepes gépből is vérbeli gamer masinát varázsol.
Vágólapra másolva!

Az AMD tervezett megoldása egyelőre nem jó mindenkinek, a külső PCI Express csatoló nélküli notebookok tulajdonosai kimaradnak a jóból. Ha azonban a megoldás elterjed, várható, hogy a legtöbb masinán megjelenik a nagy sebességű adattovábbításra alkalmas csatoló, az egész napot munkagépként végigszolgáló notebookok pedig esténként játékmasinává változhatnak majd.

A Daily Tech értesülései szerint a felhasználó által összeszerelhető külső videokártya tartalmát szabadon választhatják majd ki a vásárlók. Az olcsóbb és gyengébb megoldással megelégedők az Ati Mobility Radeon 4000-es családjának valamelyik kártyáját rakhatják a dobozba, a maximalisták pedig a CES-en is bemutatott 5000-es széria valamelyik tagjával tehetnek egy próbát.

Nem az AMD az első, aki a gépre kívülről csatlakoztatható izmos grafikai hardvereken gondolkozik. Rovatunk is tesztelte korábban a Fujitsu Siemens SA3650-es laptopját, amihez szintén járt a gyári turbó. A megoldás meglepően jól működött, csupán azt kellett számon tartanunk, melyik kijelzőt hajtja a bivalyerős videokártya, hogy azon indítsuk a játékainkat.