Vágólapra másolva!
Nem gyárt több Hummert a General Motors, pedig a márka kínai vevője még se kormányzati engedélyt nem kapott, se a gyára nem üzemképes. A kettő között a GM szerint a raktárakból látják el a Hummer-közönséget.
Vágólapra másolva!

Leállította a Hummer gyártását a General Motors, mivel úgy gondolják, hogy a meglévő készletek elegendőek addig, amíg a márkát megvásárló kínai partner termelése üzemkész lesz. A GM szóvivője szerint még nem lehet tudni, hogy a gyár alkalmazottainak mi lesz a sorsa.

Az amerikai autógyár shreveporti üzemében gyártották korábban a Chevrolet Colorado és GMC Canyon típusokat, majd a Hummer H3 és H3T autókat. Az egység körülbelül 1000 órabérben és 120 fix fizetésű alkalmazottat foglalkoztat.

A GM kínai részlegének vezetője tegnap azt nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek, hogy még várják a kínai kormány jóváhagyását az üzletre. A vásárlásban már tavaly megegyezett az amerikai és kínai fél. "Reméljük, hogy a döntés hamar megszületik, de nem tudhatjuk biztosan" - mondta Kevin Wale részlegvezető.

A General Motors az összeomlás szélére került tavaly, miután a pénzügyi válságban tarthatatlanná vált a világ egyik legnagyobb autókonszernjének finanszírozása. A csődvédelem alatt állami segítséggel újjászervezték a vállalatot, aminek ára több márkájának eladása volt, többek között a Hummeré.