Kokaint találtak az űrrepülőgép szerelőcsarnokában

Vágólapra másolva!
A NASA sem mentes a biztonsági problémáktól, de nem is titkolják azokat. Első alkalommal találtak kábítószert egy űreszköz földi szerelőcsarnokában - egyelőre keresik a gyanúsítottat.
Vágólapra másolva!

Fehér port találtak egy táskában a NASA űrrepülőgépeket karbantartó szerelőcsarnokában a floridai Kennedy Űrközpontban. A Discoveryt befogadó hangárban kedden találtak kis mennyiségű kokaint egy táskában. Az űrrepülőgépet jelenleg a márciusi indításra készítik elő, az Endeavour ennél korábban, február 7-én startol.

A NASA zéró toleranciával viszonyul a kábítószer fogyasztásához és birtoklásához, sem maguknál, sem közvetlen alvállalkozóiknál nem tűrik meg azt. Allard Buetel, a NASA szóvivője szerint "nagyon komolyan veszik az ügyet", és részletes vizsgálatot folytatnak le.

A területre kizárólag az arra jogosult szerelők léphetnek be mintegy kétszázan, az ő körükben már meg is kezdték a vizsgálatot. Az eset egyébként megint jó példa arrra, mennyire nyílt a NASA szervezete, és nem titkolja el a kínos eseteket sem.