Vágólapra másolva!
Vitalij Klicsko unja David Haye hajszolását, helyette Nyikolaj Valujevvel küzdene meg. Az ukrán-orosz nehézsúlyú címmeccs óriási érdeklődést váltana ki a posztszovjet térségben.

Vitalij Klicsko az idei esztendőben is folytatná tavalyi aktivitását. A WBC ukrán világbajnoka 2009-ben háromszor védte meg nehézsúlyú címét a súlycsoport krémje ellen, de egyszer sem tudták megszorítani a lassan 39 éves bunyóst.

Klicsko első számú célpontja továbbra is David Haye, de a megbízhatatlan brit sorozatos visszalépései miatt most leginkább Nyikolaj Valujevvel mérné össze erejét, a tárgyalások már meg is kezdődtek az orosz monstrummal.

"Sajnos Nyikolaj nem képes döntéseket hozni, Don King dönt helyette. Már az is meglepett, hogy a legutóbbi, Haye elleni szabadon választott címvédése során nem kötötték ki a visszavágó lehetőségét. Nekem van egy ajánlatom a számára: igazi világbajnoki címet ajánlok neki. Ez a találkozó óriási érdeklődésre tartana számot a posztszovjet térségben" - mondta az ukrán bunyós.

Klicsko szerint Valujev promóterei elsősorban a pénzelosztás miatt vonakodnak a meccstől, ami a WBC-nél 7 0-30 a világbajnok javára.

"Szerintem ez fair ajánlat, meglepett, hogy Nyikolaj úgy fogad el szerződéseket, hogy el sem olvassa azokat, de a mi ajánlatunkat érdemes lenne tanulmányoznia, én megadom neki a lehetőséget, hogy két-három hónapon belül megegyezzünk" - tette hozzá Klicsko.