Ősszel érkezik a varázspálca a Playstationhöz

Vágólapra másolva!
A Sony bejelentése szerint  ősszel fogja piacra dobni a Playstation 3 konzollal használható mozgásérzékelős játékvezérlőjét, amely számos korábban megjelent programmal is működni fog. Ekkortájt kezdi majd árulni a Microsoft is saját, webkamerával dolgozó megoldását, a Nintendo pedig eleve mozgásérzékelővel adta ki az egyszerű grafikájú játékokat megjelenítő Wii-jét.
Vágólapra másolva!

Január elején jelentette be a Microsoft, hogy Project Natal nevű, a videojátékok irányítását bárminemű kontroller nélkül, testmozgását lehetővé tevő, 3D-s kamerát használó megoldását novemberben dobja piacra. Kedden a Sony is hasonló bejelentést tett, a japán társaság egyelőre annyit közölt, hogy ősszel Európában, Ázsiában és Amerikában is boltokba kerül saját mozgásérzékelős vezérlője, bár eredetileg tavaszra ígérték bevezetését.

Ez a társaság egy olyan megoldást fog árulni, amely egy most is kapható Playstation Eye kamerával, illetve egy kézbe fogható, leginkább egy zseblámpára hasonlító, gyorsulásérzékelővel felszerelt vezérlőt használ majd. A videón is látható bemutató szerint a playstationös "varázspálca" képes betölteni kard, pisztoly, legyező, festékszóró vagy akár furkósbot, vagy gyakorlatilag bármilyen más virtuális tárgy szerepét is, a képernyőn pedig ugyanúgy mozog, ahogy a valóságban. Árát egyelőre nem közölte a cég.



Hasonló képességekkel jelenleg a Nintendo Wii konzol is rendelkezik, ez a mozgásérzékelős vezérlő mellett infravörös szenzort használ, legfőbb negatívuma viszont az, hogy gyenge teljesítményű processzora miatt csak riválisainál egyszerűbb kinézetű játékokat tud megjeleníteni. Eddig azonban sem az Xbox 360, sem pedig a Playstation 3 konzol nem volt képes a Wii-hez hasonló színvonalú, a játékost valóban megmozgató játékok futtatására, pedig ezek nagy sikert arattak a kezdő és alkalmi gamerek körében, ezért áll elő a Microsoft és a Sony is hasonló megoldásokkal.