Vágólapra másolva!
A 18 éves Sergio Canales szórja a gólokat a Racing Santanderben, a támadó középpályást a Barcelona és a Real Madrid mellett angol élklubok is szerződtetnék. A Genoa szerb, a Mainz cseh játékossal erősített.

A spanyol ligában az utóbbi hetekben nem csak a Barcelona és a Real Madrid szereplése jelenti a fő beszédtémát. Feltűnt ugyanis a Racing Santanderben egy fiatal játékos, aki alig pár hét alatt a nemzetközi futballpiac egyik legkeresettebb labdarúgója lett.

A mindössze 18 esztendős Sergio Canales december óta már öt gólt szerzett a Primera Divisiónban: duplázott az Espanyol és a Sevilla ellen is, a hétvégén pedig a Valladolid kapuját vette be. A támadó középpályás korábban sem volt teljesen ismeretlen, hiszen 2008-ban tagja volt az Európa-bajnokságot nyert U18-as válogatottnak, azonban kevesen gondolták volna, hogy ilyen gyorsan berobban a spanyol élvonalba is. Mindez még a santanderieket is váratlanul érte, hiszen a Racing korábban nem hosszabbította meg a nyáron lejáró szerződését - most pedig már késő.

Canales iránt ugyanis szinte az összes sztárklub bejelentkezett, a focista édesapja és ügynöke pedig válogathat az ajánlatokban. A hírek szerint Ángel Canales már tárgyalt a Manchester City és a Chelsea képviselőivel is, miközben az Arsenal és a Real Madrid is érdeklődik fiú iránt. A legkomolyabb állítólag a madridiak ajánlata, a Real sportigazgatója, Jorge Valdano ugyanis rendkívül sokra tartja a tehetséget, és a Santandernek is a Real lenne a legjobb. A madridiak ugyanis a hírek szerint rögtön vissza is kölcsönöznék Canalest a Racingnak, ahogy korábban Ezequiel Garay esetében is tették. Igaz, a Santandernek nem sok beleszólása van az ügybe.

További átigazolási hírek

A Sunderland érdeklődik a Benfica veterán portugál csatára, Nuno Gomes iránt. Az AC Milan cáfolta, hogy a Manchester City ajánlatott tett volna francia középpályásáért, Mathieu Flaminiért. A Lazio a Napoli kolumbiai védőjével, Juan Camilo Zúnigával szeretne erősíteni. A Genoa leigazolta a Vojvodina 18 esztendős szerb támadóját, Danijel Alekszicset. A Mainz megszerezte a Stuttgart cseh középpályását, Jan Simákot. A Valencia jobbszélsőjét, Joaquínt az Olympique Marseille-jel hozták kapcsolatba.

www.global-soccer.eu