Vágólapra másolva!
Az ebben az idényben otthon százszázalékos dunaújvárosi jégkorongcsapat a hétvégén a magyar-román közös bajnokság, a MOL Liga négyesdöntőjében szeretne diadalmaskodni - hangzott el a Final Fourt rendező klub csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Azari Zsolt klubelnök hangsúlyozta: az alapszakaszt sikerült nagy fölénnyel megnyerni, ám az egész mit sem ér, ha a hazai rendezésű Final Fourban elbuknak.

"Egy-egy mérkőzésen bármi megtörténhet, éppen ezért egyik ellenfelünket sem becsülhetjük le. Ebben a szezonban már megnyertük a Magyar Kupát, élen zártuk az ob I alapszakaszát is, most a MOL Liga megnyerésével szeretnénk kedveskedni a szurkolóinknak" - fogalmazott.

A Dunaújváros a szombati elődöntőben a Vasas Bp. Stars együttesével találkozik. A fővárosiak annak ellenére tudtak bejutni a legjobb négy közé, hogy a legkevesebb gólt szerezték az alapszakaszban. Igaz, a védelmük a második legjobb, csak az Acélbikáké acélosabb.

A másik ágon a Csíkszereda csap össze az Újpesttel, az elmúlt héten az erdélyi alakulat otthon kétszer is legyőzte a lila-fehéreket. Erdélyből száznál is többen jelezték eddig, hogy eljönnek a kétnapos rendezvényre.

Vasárnap a két vesztes a bronzéremért, a két győztes pedig a döntőben mérkőzik meg egymással, és ezzel zárul a MOL Liga történetének második szezonja. A Final Four alkalmából a magyar szövetség és a névadó szponzor külön kiadványt készít. A szurkolók az ebben található szavazólapon jelölhetik meg, kit láttak az idény legjobb játékosának.

A mérkőzésekre jegyek 500 (diák és nyugdíjas), 800 (álló) és 1200 (ülő) forintért kaphatók.

A MOL Liga négyesdöntőjének programja:

szombat, elődöntők:
14.00: Csíkszereda (romániai) - Újpest
18.00: Dunaújvárosi Acélbikák.Docler - Vasas Bp. Stars

vasárnap:
15.00: a 3. helyért
19.15: döntő