Hongkongi milliárdos az orosz oligarcha cégében

Vágólapra másolva!
Kibocsátották az orosz aluminiumóriás Ruszal részvényeit a hongkongi tőzsdén, az egyik vevő a helyi milliárdos, Li Ka-sing volt.
Vágólapra másolva!

Az orosz aluminiumipari óriásvállalat, a Ruszal 2,2 milliárd dollár értékben bocsátott ki részvényeket a hongkongi tőzsdén. A tőzsdei bevezetést már két alkalommal elhalasztották a társaság hatalmas, 16,8 milliárd dolláros adósságával kapcsolatos befektetői aggodalmak miatt.

A BBC szerint a Ruszal 1,61 milliárd részvényt adot el, egyenként 10,80 hongkongi dolláros árfolyamon. A Ruszal az első olyan orosz vállalat, amelyik belépett az ázsiai tőzsdére, a papírokkal először január 27-én lehet majd nyílvánosan is kereskedni.

A Ruszal az orosz oligarcha, Oleg Gyeripaszka ellenőrzése alatt működik, a cég azt közölte, hogy a részvényeladásből befolyó pénzt adósságának csökkentésére fogja használni. A cég tavaly novemberben egyezett meg hitelezőivel adósságának átütemezéséről.

A részvényeladást 300 intézményi befektető támogatta, amelyek között ott volt a leggazdagabb hongkonginak tartott Li Ka-sing által irányított Cheung Kong Holdings is.