Vágólapra másolva!
Arra kérte az egykori NDK egyik futónője a Német Atlétikai Szövetséget, hogy töröljék a nevét az 1984-ben világrekordot felállító váltó tagjainak névsorából, mert elismeri, hogy doppingolt akkor.

"Tudatában vagyok annak, hogy örökre összekapcsolják a nevemet a világcsúccsal, hacsak nem teszek valamit, mert személyesen is felelős vagyok, hogy fiatal atléták serkentőszereket használtak a rendkívüli eredmények eléréséhez" - mondta Gesine Tettenborn a német Spiegel magazinnak.

A 47 éves Tettenborn lánykori nevén, Gesine Waltherként szerepelt Dagmar Rübsammal, Marita Kochhal és Sabine Busch-sal abban a 4x 400-as futóváltóban, amely 1984. június 3-án a keletnémet Erfurtban a 3 perc 15.92 másodperces világcsúcsot állította fel. Ezt a rekordot döntötte meg az 1988-as szöuli olimpián a szovjet váltó.

"Ma már világos, hogy egyike vagyok azoknak, akik beszennyeződtek a múltban, és nekem tennem kellett valamit önmagamért" - mondta Tettenborn, aki már 17 évesen, az 1980-as moszkvai olimpia előtt is doppingolt. "Az edzőm őrjöngött volna, ha azt mondom, hogy nem akarok pirulákat szedni" - tette hozzá.