Karácsony előtt már nem jön ki a Windows Mobile 7

Vágólapra másolva!
A Microsoft várhatóan szeptemberben adja át a fejlesztőknek az új mobilos operációs rendszert, így legkorábban év végén jöhetnek ki az arra épülő készülékek.
Vágólapra másolva!

A redmondi szoftvercég Barcelonában, a Mobile World Congress szakvásáron nem csak a Windows Mobile 6.5 javított változatát, a 6.6-ost mutatja majd be, de bejelenti a Windows Mobil 7 megjelentetésének időpontját is - állítja a Digitimes meg nem nevezett forrásaira hivatkozva.

Az új mobilos Windows megjelenése élénkítheti a feltörekvőben lévő okostelefon-piacot, azonban a jelenlegi szereplőkhöz képest a Microsoft van a legnagyobb hátrányban, mivel a 6.5-ös szoftver nem hozott kiemelkedő újításokat. A 7-es változatról egyelőre annyi szivárgott ki, hogy a Zune zenelejátszó grafikus felületéhez hasonló, teljesen átgondolt kezelőfelülete lesz, támogatni fogja majd a Zune-os zeneletöltéseket, csatlakozni lehet majd vele az Xbox Live hálózatra, és benne lesz a Silverlight támogatás is.

A Digitimes információi szerint a Microsoft szeptemberben adja majd át az új szoftvert tesztelésre mobilgyártó partnereinek, amelyek így az utolsó negyedévben hozhatják ki az első Windows Mobile 7-es modelleket. A jelentősebb dömpingre azonban csak 2011 elején lehet majd számítani. A szoftvercég először csak a Windows mobile angol nyelvű változatát és a fontosabb európai lokalizációkat jelenteti meg, az ázsiai piacon így idén még egész biztosan nem jöhet ki Windows Mobile 7-es telefon.

A cég a hírek szerint az Acer, az Asus, a Samsung, az LG és a Toshiba és a HTC együttműködését kérte az új platformra való fejlesztésekhez. A Samsung eközben saját mobilos operációs rendszert is megjelentet Bada néven, az LG pedig új okostelefonjai felét már Androiddal jelenteti meg.