Vágólapra másolva!
Veszik a Windows 7-et, mint a cukrot, derült ki a Net Applications legújabb jelentéséből. A Microsoft legújabb operációs rendszere máris megelőzte a Mac OS X összes verzióját.
Vágólapra másolva!

Sokkal jobb eladási számokkal büszkélkedhet a Microsoft októberben bemutatott operációs rendszere, mint elődje, a Vista. Az első hónapját a Windows 7 négy százalékos piaci részesedéssel zárta, míg a Vista ennyi idő alatt csak a felhasználók 0,93 százalékát tudta megnyerni magának. A második hónap végén az újabb rendszer megközelítette a hat százalékot, míg a Vista ennyi idő alatt csak a két százalékig jutott. A Microsoft lassan fellélegezhet, valószínűleg sikerült megalkotni a cég következő sikeres operációs rendszerét.

A Net Applications aktuális statisztikája szerint még eltart egy ideig, amíg nem csak trendekben, de felhasználószámban is vezetni fog a Windows 7. Jelenleg a valamilyen Windows-t futtató netezők 68 százaléka XP-t használ, 18 százalékuk a Vista mellett döntött, és csak közel hat százalékuk állt át a Win 7-re.

A helyzet iróniája, hogy a Windows 7 máris megelőzte a statisztikákban szereplő összes Mac OS X verziót. Az Apple rendszerét a felhasználók majdnem egy százaléka használja világszerte, ennél már az első hónapban többen futtatak Win 7-et.

Hazánkban is hódít

Az Origo olvasói között is népszerű a Windows 7. Oldalainkat a legtöbben - 81 százalék - XP alól nézik, tíz százalék használ Vistát, közel nyolc százalék pedig Windows 7-et. A növekedés különösen azért látványos, mert a novemberi statisztikákban még nyoma sincsen a Windows 7-nek, decemberre pedig már hat százalék felé kapaszkodott a rendszer részesedése.

Hasonló arányokról számol be a gemius által üzemeltetett, a teljes magyar internetről mérőszámokat közlő Rankings.hu is. Az oldal szerint még kisebb a távolság a két legújabb Windows között. Csupán 0,2 százaléknyi részesedésre van szüksége a Windows 7-nek, hogy megelőzze a Vistát, és a magyar internet második legnépszerűbb operációs rendszere legyen.