Vágólapra másolva!
Lionel Messi, Juan Sebastian Verón és Javier Mascherano biztosan tagja lesz a dél-afrikai világbajnokságra utazó argentin labdarúgó-válogatottnak.

Diego Maradona, a dél-amerikaiak szövetségi kapitánya legalábbis velük mindenképpen számol, de már más komoly jelöltjei is vannak. Amint azt a Costa Rica-iak felett kedden, barátságos mérkőzésen aratott 3-2-es győzelem után mondta, a vb-csapat hatvanszázalékosan összeállt a fejében.

Az isteni Diego, aki 1986-ban játékosként világbajnok volt, rövidesen harmincfős keretet alakít ki, melyet a vb-re hét játékossal kell majd szűkítenie. A szakvezetőt hazájában sokszor kritizálták amiatt, hogy túlságosan sok futballistát hív be a válogatottba - 2008 év végi kinevezése óta 94-et próbált ki -, ő maga azonban ezt a gyakorlatot egyáltalán nem tartja elvetendőnek. "Bármit is mondjanak, folytatom a próbákat" - jelentette ki.

Ebből a szempontból is volt fontos a keddi, San Juan-i összecsapás, melyen a légiósok távollétében néhány hazai bajnokságban szereplő jelölt jó pontokat szerzett. "Clement Rodriguez, (José) Sosa, (Walter) Erviti, (Juan) Mercier és (Nicolas) Gaitan játéka tetszett" - közölte Maradona, aki a csapatért korábban sokat tett két játékost külön is méltatott.

"(Martin) Palermónak köszönhetjük a részvételi jegyünk felét, (Mario) Bolatti pedig kijuttatott bennünket a világbajnokságra" - fogalmazott a szakvezető, utalva arra, hogy a selejtezősorozat végén előbbi a peruiak ellen rúgott fontos, győztes gólt, utóbbi pedig Uruguayban. A vb-felkészülés során még a jamaicai, a német és az izraeli válogatottal mérkőző argentinok Görögországgal, Nigériával és a Koreai Köztársasággal találkoznak majd a dél-afrikai vb csoportszakaszában.