Csúnya bukás is elképzelhető a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 58,52 pontos csökkenéssel, 21 500,84 ponton nyitott pénteken. A legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest 0,27 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: a világban napok óta, így pénteken is negatív befektetői hangulat uralkodik, amivel szemben a magyar piac eddig rendkívül ellenálló volt.

Éppen ezért a budapesti tőzsdeindexekben jelenleg nagy "alulteljesítő potenciál" rejlik, ami akár jelentős árfolyamzuhanásba is torkolhat, amennyiben a hét utolsó napján tovább romlanak a nemzetközi tőzsdemutatók.

A kereskedés irányát nagy mértékben befolyásolhatja a magyar idő szerint délután nyilvánosságra kerülő amerikai GDP adat.

Háda Bálint, a Quaestor Zrt. vezető elemzője szintén a fokozatosan romló nemzetközi hangulatra hívta fel a figyelmet, amit szerinte egyebek mellett az indiai jegybank monetáris szigorítása, illetve a görög államháztartás körüli növekvő aggodalmak fűtik.

A Quaestor elemzője szerint ilyen környezetben pénteken már számítani kell a magyar vezető részvények esésére is, ami következtében a Mol akár 17 600-17 400 forintos, az OTP pedig az 5500 forintos árfolyam irányába mozdulhat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 155,30 pontos, 0,73 százalékos emelkedéssel, 21 559,36 ponton zárt csütörtökön.