Vágólapra másolva!
Hiába mutatott be 46 védést Jimmy Howard, a Detroit kapusa, a Pittsburgh szétlövésben 2-1-re nyert a bajnoki döntő visszavágóján az NHL legutóbbi játéknapján. A Pingvineknél Sidney Crosby a rendes játékidő után a büntetőpárbajban is eredményes volt, mellette még Jevgenyij Malkin járt túl Howard eszén a rávezetéseknél.

A Washington klubrekordot jelentő tizedik győzelmét is behúzta, miután 3-2-re nyert a Tampa Bay ellen. A floridaiak 0-2-ről még visszajöttek, de aztán érkezett, ki más, Alekszandr Ovecskin, és eldöntötte a meccset.

A győzelem és a klubrekord mellett annak is örülhetnek Washingtonban, hogy a csapat magabiztosan vezeti a Keleti főcsoportot, és egy pontra feljött a ligaelső San Jose mögé.

Nagy formában van a Phoenix is, amely négyes győzelmi sorozatot épített, a Coyotes legutóbb a Dallast kapta el a csapatkapitány Shane Doan (egy gól, két gólpassz) vezetésével. Tomas Vokounnak is kedves lehet a négyes szám, a Florida cseh kapusa ugyanis egy hónapon belül négyszer is hibátlanul teljesített, ezúttal a New York Islanderst nullázta le 33 védéssel.

A Los Angeles az utolsó két percben fordította meg a New Jersey elleni meccset, a Kings mind az öt meccsét megnyerte a mostani idegenbeli túráján. A szlovák Marian Gaborik mesterhármasával nyert a Rangers a Colorado ellen, a New York-iak kapujában az újonc Chad Johnson első győzelmét ünnepelhette.

eredmények:
Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 3-2
Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 2-1 - szétlövéssel
Florida Panthers - New York Islanders 2-0
New Jersey Devils - Los Angeles Kings 2-3
Dallas Stars - Phoenix Coyotes 2-4
Colorado Avalanche - New York Rangers 1-3