Bukás a YouTube videokölcsönzője

Vágólapra másolva!
Nem hozott óriási sikert a YouTube-nak a filkölcsönzés. A videomegosztónak az új szolgáltatás tíznapos tesztje alatt csupán kétmillió forintnyi plusz bevétele keletkezett - írja a Mashable.
Vágólapra másolva!

Csak 2864-en voltak kíváncsiak a Google videomegosztójáról kölcsönözhető filmekre. Az akció sikertleneségére magyarázat lehet, hogy a lista független alkotók a Sundance fesztiválon is vetített művészfilmjeit tartalmazta. A mozikat egyenként 3,99 dollárért - azaz 770 forintért - lehetett megnézni. Az öt tesztfilm közül a IMDB-n is remek értékeléssel rendelkező The Cove érdekelt a legtöbbeket. Az állatkínzókat leleplező aktivistákról szóló dokumentumfilmet több mint ezren nézték meg.

A kevesebb mint háromezer kölcsönzés különösen annak fényében tűnik kevésnek, hogy a Neflix és az iTunes sikerrel üzemeltet digitális videotékát. Az előbbinek például hatmillió DVD-ket és letöltős filmeket kölcsönző felhasználója van.

Míg a techblog szerint a YouTube kísérlete sikertelen volt, Chris Dale a videomegosztó szóvivője a New York Times-nak azt nyilatkozta, hogy minden várakozást meghaladott a próba sikere.