Vágólapra másolva!
Spanyol sajtóértesülések szerint a Real Madrid megszerezte Sergio Canalest, a legkeresettebb spanyol futballtehetséget a Racing Santandertől.

A februárban 19. születésnapját ünneplő labdarúgóért a Marca szerint 5 millió eurót fizet, méghozzá két részletben a fővárosi klub, és bár a következő szezon előtti időszakot a Real kötelékeiben tölti el Sergio Canales, az új bajnoki idényre még mindenképpen visszatér jelenlegi klubjához, a Racing Santanderhez, ahonnan csak később szerződik ténylegesen is a Realhoz.

A Marca úgy tudja, hogy a Real sportigazgatója, Jorge Valdano és a santanderi klubelnök, Francisco Pernía által szentesített - az ifjú labdarúgó által mindazonáltal még nem aláírt - megállapodás értelmében Canales a Real játékosaként évente 1,5 millió eurót keres, és hat szezonra szól a kontraktusa.

Az alku a fővárosban született meg a felek között, amikor a Racing első embere csapatának az Atlético elleni kupaelődöntő alkalmából Madridban járt, s találkozott a Real vezető képviselőivel. Canales ebben a szezonban öt gólt szerzett a bajnokságban, és megjárta az összes korosztályos válogatottat, tagja volt például a 2008-ban Eb-t nyert U18-as garnitúrának.

Szintén a Realhoz kapcsolódó hír, hogy három idénnyel, 2015-ig meghosszabbította szerződését a brazil válogatott játékos, Marcelo. A 21 éves bal oldali védő hosszabbításáról a klub honlapja adott hírt. Marcelo 2007 januárjában érkezett a Realhoz a riói Fluminense csapatától, becslések szerint 6 és 9 millió euró közötti summa fejében, eredeti kontraktusa 2012 júniusáig szólt.