Vágólapra másolva!
A 70 kg-os Mészáros Anett ezüstérmet nyert vasárnap a cselgáncs Világkupa-sorozat 150 ezer dollár összdíjazású Grand Slam-viadalán, Párizsban.

A verseny honlapja szerint a Honvéd TFSE világbajnoki másodikja a csoportmérkőzések során előbb vazaarival verte a kubai Onix Cortest, majd hosszabbítás után, bírói döntéssel bizonyult jobbnak a hazai közönség előtt szereplő Mylene Chollet-nál.

Az elődöntőben a japán Kunihara Joriko következett, akit a 22 éves magyar decemberben legyőzött a tokiói GS-tornán. Az ázsiainak ezúttal sem termett babér, óriási csata végén ismét Mészáros diadalmaskodott, ugyancsak bírói döntéssel.

A fináléban a súlycsoport egyik legnagyobb sztárja várt rá, a házigazdák olimpiai második, világ- és négyszeres Európa-bajnoka, Lucie Decosse. Eddigi egyetlen meccsükön, tavaly a rotterdami vb-n a Honvéd dzsúdósa győzött, ám a tapasztalt riválisnak ezúttal sikerült visszavágnia, miután 2:42 perc elteltével egy lábsöpréssel véget vetett a küzdelemnek. Mészáros ezüstérme mellé 3000 dollárt kapott.

Ami a zárónap további négy magyarját illeti, ifj. Nagysolymosi Sándor (81 kg), Krizsán Szabolcs (81), Farkas Bálint (100) és Hadfi Dániel (100) helyezetlenül zárt, míg az ugyancsak nevezett Bor Barna (+100) sérülés miatt visszalépett.

Szombaton a tavaly világ- és Európa-bajnoki harmadik Karakas Hedvig (57) bronzérmet nyert, míg Csernoviczki Éva (48) és Burján László (60) ötödik lett a francia fővárosban, ahol 53 ország 384 dzsúdósa versengett a hétvégén.