Vágólapra másolva!
Ted Sator szövetségi kapitány felkérésére a játékosként kétszeres Stanley-kupa-győztes Reijo Ruotsalainen is részt vesz a magyar jégkorong-válogatott felkészítésében.

Keddtől Budapesten edzőtáborozik a jégkorong-válogatott. A csapat felkészítésében a Red Bull Salzburg másodedzője, Reijo Ruotsalainen is részt vesz, közölte a magyar szövetség. A finn szakember, aki két Stanley-kupa-győzelme mellett olimpiai ezüstérmet is szerzett, nem csak a játékosokkal foglalkozik majd.

Ruotsalainen hétfőn bemutató edzést, majd elméleti továbbképzést tart a magyar edzőknek, kedden és szerdán pedig ott lesz a magyar válogatottal az Icecenterben. Az idén 50 éves szakember a jövő héten Ausztriába készülő U18-as válogatott felkészítésében is szerepet vállal.

Játékosként Ruotsalainen megfordult többek között a New York Rangers, az Edmonton Oilers és a New Jersey Devils csapatában, Európában pedig hazáján kívül Svájcban is játszott.

"Amikor megkaptam a lehetőséget, hogy Salzburgba jöjjek, egy pillanatig sem tétováztam. Azon dolgozunk, hogy a Red Bullból igazi európai nagy csapat legyen. Van még mit tanulni az elittől, de jó úton haladunk" - nyilatkozta egy évvel ezelőtt a finn kiválóság. Azóta tudjuk, hogy a Red Bull fölényesen nyerte meg a 2010-es Kontinentális Kupát.