Vágólapra másolva!
Bizakodva utazott el Krakkóba a MiZo Pécs 2010 a női kosárlabda Euroliga-párharc utolsó, szerdai mérkőzésére, amelyen eldől, hogy melyik csapat jut be a kontinenssorozat negyeddöntőjébe.

A kétszeres Euroliga-bronzérmes baranyaiak a korábbi gyakorlattól eltérve már hétfőn délben buszra szálltak, hogy - egy rózsahegyi vacsorát követően - két teljes éjszakát Lengyelországban töltve, kipihentebben lépjenek pályára a meccsen.

Társaival tartott az együttes legjobbja, a kontinenssorozatban 14,5-ös pontátlaggal büszkélkedő Vajda Anna is, aki csuklórepedése miatt nem léphetett pályára a múlt heti első találkozón, és a pénteki folytatásban is csak 7 pontig jutott. Az orvosi vizsgálat szerint sérülése nem rosszabbodott, így bevethető lesz szerdán.

A jelenlegi szezonban eddig négyszer találkozott egymással a két alakulat, az alapszakasz során Krakkóban 85-78-ra, míg Pécsett 74-71-re nyertek a lengyelek. A nyolcaddöntő nyitányán 80-53-ra bizonyult jobbnak José Hernandez gárdája, majd múlt pénteken Füzy Ákos tanítványai egy 68-64-es hazai diadallal egyenlítettek úgy, hogy a kapitány Iványi Dalma 24 ponttal, 11 lepattanóval és 10 gólpasszal tripladuplát ért el.

"Tudja a csapatunk, hogyan kell legyőzni ellenfelét, egy félidőn keresztül megmutatta az első meccsen, három negyed alatt érvényre juttatta a másodikon" - nyilatkozta a klub honlapján a mecsekaljaiak mestere, Fűzy Ákos. "Odakint is nagy szükség lesz az olyan egyéni extrákra, mint amit Iványi Dalmától kapott a csapat, de az is biztos, hogy nem lesz elég egy játékos kiugró produkciója. Elsősorban a két amerikai bedobótól várok sokkal többet, akkor lehet esélyünk a harmadik összecsapáson, ha Kelly Mazzante és Allie Quigley megközelítően olyan teljesítménnyel rukkol elő, mint az ellenfelünk külső sorának légiósai. Továbbra is a rivális számít esélyesnek, hatalmas bravúr lenne, ha le tudnánk győzni őket kétezernyi piros mezes, fanatikus szurkoló előtt. Fizikai frissesség, bátor, okos, eltökélt játék, maximális koncentráció kell ehhez, ami megvolt pénteken, remélem, meglesz szerdán is!"

A Pécs és a Kraków mellett a spanyol Rivas Ecopolis és a cseh Brno, valamint a francia Bourges és a spanyol Salamanca kényszerül még túlórára. A többi öt párosításban már pénteken eldőlt a továbbjutás, a címvédő Szpartak Moszkva mellett az ugyancsak orosz Jekatyarinburg, a török Fenerbahce, a spanyol Valencia és a szlovák Kosice kvalifikálta magát két meccs után a negyeddöntőbe.

Euroliga-nyolcaddöntő, 3. mérkőzés, szerda:
Kraków (lengyel) - MiZo Pécs 2010 18 ó