Nem a Windows 7 teszi tönkre az akkumulátorokat

Vágólapra másolva!
A Microsoft kivizsgálta a Windows 7 akkumulátor-problémákkal kapcsolatos hibaüzeneteit, és úgy találta, a szoftver jól működik, tényleg a felhasználók gépeivel volt baj.
Vágólapra másolva!

Az új operációs rendszert használó notebook-tulajdonosok közül többen panaszkodtak amiatt, hogy a Windows 7 hibaüzenetben figyelmezteti őket: az akkumulátorukat ki kellene cserélni, vagy pedig lemerültnek jelezte a teljesen feltöltött telepet. volt, aki arra gyanakodott, hogy egyenesen az operácisó rendszer tette tönkre az addig hibátlanul működő akkumulátort.

A Microsoft kivizsgálta az esetet, úgy találta, a Windows 7-tel semmi probléma nincsen, noha eleinte arra gondoltak, bizonyos gyártók firmware-eivel lehet a probléma - írja a CNet. Steven Sinofsky, a szoftvercég Windowsért felelős alelnöke hétfőn közölte hivatalos blogján: a vizsgálataik alapján a Windows 7 valóban hibás akkumulátorok miatt adott hibaüzenetet a felhasználóknak, és sem téves üzeneteket nem adott, sem az akkukban nem tett kárt semmilyen módon.

A cég 20 bejelentést vizsgált ki az akkumulátoros hibaüzenetekkel kapcsolatban, amelyek mindegyikében kiderült, nem új, hanem egy ideje már használt gépeken jött elő a hibaüzenet - közölte Sinofsky. A Windows 7 abban az esetben ad az akkumulátor kapacitásával kapcsolatos jelzést, ha annak teljesítménye nem ér el egy bizonyos szintet, és a szakember szerint a felhasználók már csak azért is megütközhettek ezeken az üzneteken, mert a korábbi Windows-verziókban egyáltalán nem volt ilyen.

A hibaüzentet a továbbiakban is csak a felhasználók elenyésző hányada kapja majd meg Sinofsky szerint, legalábbis egyelőre, ami azzal magyarázható, hogy a Windows 7-et döntő többségében újonnan vásárolt gépekkel használják az emberek. A Microsoft által megvizsgált esetekben a szoftver által hibásnak vélt akkumulátorok már átlagosan egy-másfél évesek voltak.