Vágólapra másolva!
Otthagyta az angol labdarúgó negyedosztályban szereplő Notts County csapatát Sven-Göran Eriksson. A korábban az angol válogatottat és a Manchester Cityt is irányító svéd szakember sportigazgatóként dolgozott a futballklubnál, távozását az új befektető érkezésével indokolta.

A 62 éves Eriksson 2009-ben vállalta el a sportigazgatói posztot a negyedosztályban szereplő csapatnál, miután egy közel-keleti befektetőkből álló csoport, a Munto Finance a klub újbóli felvirágoztatását ígérte. A csapat elé kitűzött cél szerint öt éven belül a Championship (másodosztály) meghatározó klubja kellett volna, hogy legyen a Notts County, ám miután képtelen volt kilábalni az adósságokból, a Munto tavaly decemberben szakított az egyesülettel.

Ekkor a magára maradó elnök, Peter Trembling értékesítette a részvények 90 százalékát, de ezzel sem oldódtak meg a gondok. Az adósságok miatt eljárás indult a Notts County ellen, még a klub felszámolása is felvetődött. Ekkor érkezett a Lincoln City korábbi elnöke, Ray Trew, aki egy fontért szerzett többségi tulajdont a 1,5 millió fontos adóssággal küzdő klubban.

Eriksson azonban nem akar együttműködni az új tulajdonossal, holott az nem győzi hangsúlyozni, hogy hosszú távra tervez a Notts Countyval. Az új vezetőség mindenestre megköszönte Eriksson munkáját, aki távozása előtt még beleegyezett, hogy ő legyen a klub tiszteletbeli elnöke.