Magasabb inflációs rátát ajánl az IMF

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Valutaalap egyik fő közgazdásza nagyobbra engedné az áremelkedést, a kongresszus faggatná a Toyotát a visszahívások miatt - külföldi gazdasági lapszemle.
Vágólapra másolva!

Az amerikai ingatlanpiac a tegnapi munkanélküliségi adat után újabb kellemes hírt adott a gazdaságról. Az egyik komoly mutató, a nagyvárosi ingatlanárak indexe emelkedett. A Wall Street Journal szerint a metropoliszok több mint harmadában regisztráltak a korábbinál magasabb árakat, ami az érzékeny szektor magára találására utal.

A Nemzetközi Valutaalap vezető közgazdásza, Olivier Blanchard szerint jegybankároknak érdemes lenne megfontolniuk egy magasabb inflációs célt, hogy csökkentsék egy újabb recesszió valószínűségét - írja a Wall Street Journal. A piac szerint az amerikai jegybank legnagyobb kockázata az lehet, hogy túl későn fogja vissza a pénzcsapot, amivel elszabadíthatja az inflációt.

A Toyota vezére az Egyesült Államokba látogat, a pletykák szerint azért, hogy magyarázatot adjon az autó-visszahívások magas számára. A Reuters szerint egy republikánus politikus szeretné elérni, hogy az amerikai kongresszus előtt jelenjen meg a Toyota legfőbb vezetése, sőt a politikus hivatalosan is beidéztetné Akio Toyodát, a Toyota vezérét.

A Marriott International bejelentése szerint visszatértek a nyereségességhez, miközben a szobakiadási arány növekedőben van - írja a Washington Post. A hotellánc 106 millió dollár nyereséget termelt a legutóbbi 10 milliós veszteséggel szemben.

A Renault 3,1 milliárd euró veszteséget halmozott fel 2009-ben az eladások óriási mértékű visszaesése miatt. A cég nem volt hajlandó 2010-es profit-előrejelzést adni, mivel elmondásuk szerint a feltételek "bonyolultak" maradnak - írja a New York Times.