Vágólapra másolva!
A kiválóan célzó svéd Björn Ferry nyerte meg a férfi sílövők 12,5 km-es üldözéses versenyét a vancouveri téli olimpia keddi versenynapján.

A női viadalhoz hasonlóan a férfiaknál is a szombati sprintverseny eredménye alapján indították a versenyzőket, ám míg a hölgyeknél az élcsoport nem cserélődött ki, addig a sok lövőhiba miatt a férfiaknál óriási változások történtek.

A legpontosabb és legkiegyensúlyozottabb a 31 éves Ferry volt, aki nyolcadikként, 72 mp hátrányból kezdte meg a viadalt a francia Vincent Jay mögött, azonban már a harmadik lövészet után nem sokkal élre állt, s végül fölényesen nyert. A svéd versenyző korábban csupán egy vb-aranyat és két Világkupa-elsőséget mondhatott magáénak - érdekesség, hogy mindhármat az olaszországi Antholzban szerezte

A második helyet, s ezzel az ezüstérmet a 12. helyről rajtolt osztrák Christoph Sumann szerezte meg, míg Jay szombati meglepetésaranya mellé most begyűjtött egy bronzot.

Minden idők egyik legsikeresebb olimpikonja a norvég Ole Einar Björndalen (5 arany-, 2 ezüst-, 2 bronzérem) ezúttal csak a 7. helyen végzett.

Eredmény, sílövészet, férfi 12,5 km-es üldözéses:
1. Björn Ferry (Svédország) 33:38.4 (1 büntetőkör)
2. Christoph Sumann (Ausztria) 16.5 mp hátrány (2)
3. Vincent Jay (Franciaország) 28.2 mp h. (2)