Sok jó film kis helyen

Vágólapra másolva!
Ezen a héten a forgalmazók (talán túlságosan is) kegyesek a filmrajongókhoz, több okvetlenül megnézendő film is a mozikba kerül. Itt van Kathryn Bigelow Oscar-esélyes bombás filmje, Michael Haneke Oscar-esélyes gyerekkínzós filmje, az Egek ura egy bájos George Clooney-alakítással és az Agora Rachel Weiszszel. Jut még egy magyar sztárokkal telezsúfolt új Makk Károly-film és a kisebbeknek egy Harry Potter-klón is. 
Vágólapra másolva!

Agora / Agora - 2009

Miről szól? Hüpatia, az ókori matematikusnő békésen tanít és kutat az alexandriai könyvtárban, amíg fel nem tűnnek a színen a keresztény hordák, akik felforgatják a könyvtárat és minden mást is.

Ki a rendező? Alejandro Amenábar (Más világ, A belső tenger) csinálta az angolul beszélő, amúgy spanyol filmet.

Kik a szereplők? Hüpatiát Rachel Weisz formálja meg, Max Minghella (Anthony Minghella fia, aki az Ízlésficam főszerepét játszotta) a szolgáját alakítja, aki amúgy szerelmes úrnőjébe. Hüpatia apját, a könyvtár igazgatóját Michael Lonsdale (Goya kísértetei) játssza.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a szép, tágabb összefüggésekkel foglalkozó történelmi filmeket, és nem a személyes drámát keresik egy ilyen filmben.