Nagyon olcsó okostelefonokat ígérnek idénre

Vágólapra másolva!
Már idén a boltokba kerülhetnek a korábbinál olcsóbb, kártyafüggetlenül is 100 eurónál olcsóbb okostelefonok - prognosztizálja a telefonos operációs rendszereket készítő Symbian Alapítvány.
Vágólapra másolva!

A Mobile World Congress rendezvényen a gyártókat és operátorokat tömörítő szervezet bejelentette, hogy már az idén megjelennek a boltokban a cég Symbian rendszerét futtató olyan olcsó okostelefonok, amelyek 100 euróba, vagyis mintegy 27 ezer forintba kerülnek majd. Bár az okostelefonnak nem igazán létezik pontos definíciója, leginkább olyan készülékeket sorolhatunk ezek közé, amelyekkel lehet internetezni, zenét hallgatni, videót nézni, és kellő tárhelyet is kínálnak az adatoknak.

A fenti ár hűségszerződés és egyéb, mobilszolgáltatók által kínált kedvezmények nélküli összeget takar, ami azt jelenti, hogy akciósan ennél jóval olcsóbban haza lehet majd vinni a telefonokat. A Symbian Alapítvány arra számít, hogy az idei év folyamán mintegy negyedével csökken majd az okostelefonok ára, és nem csupán a kifutó modellek lesznek olcsóbbak, hanem kedvezőbb árú újdonságok is a boltok polcaira kerülnek. Ez annak köszönhető, hogy a telefonok komponenseit gyártó cégek olcsóbban tudják előállítani a készülékeket - számolt be a Reuters.

Ennek eredményeként a nagyobb tudású készülékek az idén szélesebb tömegek számára válhatnak elérhetővé. A hírügynökség által megszólaltatott elemző szerint az olcsób készülékek eljövetelével az operátoroknak is kevesebb ártámogatást kell nyújtaniuk ahhoz, hogy a telefonok vonzók legyenek az ügyfeleknek, ezért nagyobb hangsúlyt helyezhetnek majd a kedvezőbb árú mobilinternetes szolgáltatások kialakítására.