Vágólapra másolva!
Knoch Viktor nem jutott tovább a selejtezőkből a vancouveri olimpia rövid pályás gyorskorcsolya 1000 méteres számában. A magyar versenyző óvást fontolgatott, miután német ellenfele kilökte a második helyről.

Knoch Viktornak az első két hely valamelyikét kellett volna megcsípnie a rövid pályás gyorskorcsolya 1000 méteres számának selejtezőjében. A magyar versenyző a második helyet szerezte meg a futam elején, de a német Heung keményen elébe vágott, aminek következtében Knoch negyediknek esett vissza. Később előzött ugyan egyet a magyar, de a továbbjutáshoz ez már kevés volt.

"A német gyereknek nem volt helye, kilökött - óvhattunk volna talán. Ilyen esetben nagyon nagy százalékban a belsőt büntetik, márpedig ha őt kizárják, akkor továbbjutok a második helyen" - nyilatkozta Knoch a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján.

A versenyző szerint tudta volna tartani a második helyet, ha nincs a lökés: "Úgy terveztem, kényelmesen utazom a kanadai mögött a második helyen, és szerintem tartani is tudtam volna ezt a pozíciót, ha nincs az a lökés. Így viszont, miután kisodródtam a külső ívre, először fel kellett zárkóznom, aztán még előznöm egyet, ez mind-mind plusz energia, annyi már nem maradt, hogy a németet is megfogjam."

"Ha a bírók nem tesznek semmit a szabálytalankodók ellen, akkor nem tudok mit csinálni" - tette hozzá Knoch.

A torinói olimpián 5. helyet szerző magyar sportolónak vigaszt jelenthet, hogy a legerősebb száma, az 500 méter még hátra van.