Eltűnt Magyarország az új iPhone-os iGo-ból

Vágólapra másolva!
Meglepve tapasztalhatták mindazok, akik az iGO My way 2009 navigációs program múlt héten elérhetővé vált frissítését telepítették iPhone-jukra, hogy a programból eltűnt országunk térképe. Az európai változat, amely hazánkon kívül további 39 ország közlekedési térképét tartalmazza, egyedül Magyarország úthálózatával nem boldogul, ez azonban a fejlesztő - egyébként magyar - cég, a Nav N Go szerint csak ideiglenes hiba, amit napokon belül orvosolnak.
Vágólapra másolva!

A navigációs program azon kevesek közé tartozik, amelynek iPhone-os frissítése korántsem egyszerű feladat, mert az általánosnak mondható párszor tíz megabájtos szoftverekkel szemben ennek mérete közel 2 gigabájt, emiatt közvetlenül a telefonról nem is frissíthető, csupán az iTunes PC-s szoftver segítségével válthatunk az újabb verzióra, ami akár több órás elfoglaltságot is adhat. Éppen ezért különösen kínos, ha az egyébként vissza nem fordítható frissítés után derül ki, hogy a program éppen Magyarország területén nem használható, hiszen csupán végtelen, úttalan mezőket mutat egészen a határokig. A címkeresés sem működik, ellenben a POI-k (fontos helyek) adatbázisa elérhető, kereshető.

Az Apple szoftverboltjában, az iTunes-on egyelőre csak néhány elégedetlenkedő bejegyzés található, ám ezek egyikének tanúsága szerint nem csak a magyar térképpel, hanem a cseh változat egyes funkcióival is problémák adódtak. Megkerestük a fejlesztő Nav N Go Kft-t, amelynek kommunikációs vezetője, Dózsa Imre a következőket közölte: "A Magyarország térkép egy hibás hivatkozás miatt nem jelenik meg. A megoldáson gőzerővel dolgozunk, és mielőbb szeretnénk feltölteni a javított, 1.2.1-es verziót. Ezt még az App Store csapatának egy kötelező tesztelés alá kell vetnie, de reményeink szerint napokon belül így is ki tud kerülni a program. A javítás megjelenéséig felfüggesztettük a termék letölthetőségét. Amennyiben valaki már letöltötte a hibás változatot, kérjük, küldjön egy email-t a [email protected] címre, és amint elérhetővé válik a javított frissítés, email-ben értesítjük."

Az 1.2-es változat egyébként a 2009 harmadik negyedévben frissített térképeket és POI adatbázist tartalmazza, illetve két új funkciót (Text-to-Speech, azaz felolvasó funkció, illetve útikönyv-funkció) valamint apróbb hibák javítását.