Vágólapra másolva!
Megvédte címét az orosz kvartett a sílövők 4x6 km-es női váltóversenyében a vancouveri téli olimpia keddi versenynapján. Az oroszok legutóbb győztes négyeséből Anna Bogalij-Titovec és Olga Zajceva maradt a csapat tagja, hozzájuk csatlakozott Szvetlana Szlepcova és Olga Medvedceva. Mögöttük a négy éve bronzérmes franciák lettek a másodikok, míg a harmadik helyen a Torinóban ezüstérmes németek zártak.

A vezető hármas igen hamar elszakadt a mezőny többi részétől, s végül a harmadik emberek bizonyultak sorsdöntőnek. Ekkor ugyanis a francia csapat tagja az első, fekvő sorozatnál nemhogy hibázott lövészetben, de nyolc töltényből csak három korongot talált el, így két büntetőkörre kényszerült. Az oroszoknál Medvedceva hibátlan volt, míg német riválisa póttöltényekre szorult, ezzel szétszakadt az élboly.

A váltók utolsó embereinél bár Zajceva mindkét lövészetben hibázott, kiváló futásának köszönhetően az oroszok aranyérme egy pillanatig sem forgott veszélyben. Az üldözők közül a francia Sandrine Bailly olyan kiválóan futott, hogy csapattársa kapitális hibájából fakadó óriási hátrány minimálisra csökkent az utolsó lövészetre a második németekkel szemben.

Baillynek ekkor nem remegett meg a keze, míg a német Andrea Henkel két póttöltényt is elhasznált az öt korongra, így szinte egyszerre hagyták el a lőteret. Bailly jobb futó Henkelnél, s ezt igazolta is, így a franciáké lett az ezüst- és a németeké a bronzérem.

Eredmény, sílövészet, 4x6 km-es női váltó:
1. Oroszország (Szvetlana Szlepcova, Anna Bogalij-Titovec, Olga Medvedceva, Olga Zajceva) 1:09:36.3 ó (0 büntetőkör+5 lőhiba)
2. Franciaország (Marie Laure Brunet, Sylvie Becaert, Marie Dorin, Sandrine Bailly) 1:10:09.1 (2+8)
3. Németország (Kati Wilhelm, Simone Hauswald, Martina Beck, Andrea Henkel) 1:10:13.4 (0+5)