Vágólapra másolva!
Hat számban osztanak érmet szerdán a téli olimpián. Női rövid pályás gyorskorcsolya váltóban a magyar csapat is pontszerzésért száll harcba.

A Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea összeállítású csapat a február 13-i, első teljes versenynapon elődöntős futamában negyedik lett, így a B döntőbe került, melyben az 5-8. helyek találnak gazdára. Az ellenfelek az olaszok, a hollandok és a japánok lesznek. Egyéniben Huszár és Heidum az 1000 méteres selejtezőkben is rajthoz áll, Knoch Viktor és Darázs Péter pedig a férfiak 500 méteres selejtezőiben érdekelt.

A női alpesi sízők között ezen a versenynapon óriás-műlesiklásban hirdetnek győztest, a rajtlistán mindkét magyar, Berecz Anna és Döme Zsófia is szerepel.

A női gyorskorcsolyázók 5000 méteres számában szintén bajnokot avatnak szerdán, és a női kettesbobosok küzdelmei is lezárulnak a harmadik és a negyedik futammal. Sífutásban a férfiak 4x10 km-es szabadstílusú váltóversenyét rendezik meg, a női síakrobaták pedig ugrásban döntik el a helyezéseket.

A férfi jégkorongozók már a negyeddöntőnél tartanak, Egyesült Államok - Svájc, Oroszország - Kanada, Finnország - Csehország és Svédország - Szlovákia mérkőzésekre kerül sor. A férfi curlingeseknél pedig Svédország és Nagy-Britannia rájátszásban küzd az elődöntőbe jutásért.

A téli olimpia 13. versenynapjának programja

szerda:
alpesi sí (1 aranyérem):
NŐI ÓRIÁS-MŰLESIKLÁS - 1. FUTAM 19 Ó, 2. FUTAM 22:15 Ó (BERECZ ANNA, DÖME ZSÓFIA)

sífutás (1):
FÉRFI 4X10 KM-ES VÁLTÓ 20:15 Ó

jégkorong:
férfiak - negyeddöntő: Egyesült Államok-Svájc 21 ó

gyorskorcsolya (1):
NŐI 5000 M 22 Ó

curling:
férfiak, rájátszás az elődöntőért: Svédország-Nagy-Britannia 23 ó

csütörtök:
bob (1):
NŐI KETTES - 3. FUTAM 2 Ó, 4. FUTAM 3:15 Ó

rövidpályás gyorskorcsolya (1):
női 1000 m - selejtező 2 ó (Huszár Erika, Heidum Bernadett)
férfi 500 m - selejtező 2:45 ó (Knoch Viktor, Darázs Péter)
NŐI 3000 M VÁLTÓ - DÖNTŐ 3:25 Ó (MAGYARORSZÁG a B döntőben)

síakrobatika (1):
NŐI UGRÁS - DÖNTŐ 4:30 Ó

jégkorong:
férfi negyeddöntő: Oroszország-Kanada 1:30 ó, Finnország-Csehország 4 ó, Svédország-Szlovákia 6 ó