A vadplakátolásra figyelmezetett a városarculati tanácsnok

Vágólapra másolva!
Óva intette a pártokat az össze-vissza plakátolástól a főváros városarculati tanácsnoka, Bojár Iván András. Arra figyelmezette a vélasztásokon induló szervezeteket, hogy eltávolítják a plakátjaikat, ha nem a több mint háromezer kijelölt helyre ragasztják őket.
Vágólapra másolva!

Eltávolítják a nem kijelölt helyre felragasztott választási plakátokat a fővárosban - erről Bojár Iván András szabad demokrata fővárosi képviselő, városarculati tanácsnok levélben tájékoztatta a pártokat. A tanácsnok által az MTI-hez szerdán eljuttatott levél szerint a www.budapest.hu honlapon hamarosan elérhető lesz az a térkép, amelyen a fővárosi önkormányzat megjelölte a 3525 legális hirdetőhelyet.

Bojár szerint a pártok rendszerint oda ragasztják plakátjaikat, ahová nekik tetszik, tekintet nélkül a felületek tulajdonosainak érdekeire. "Ha ezt egy egyszerű állampolgár tenné, felelősségvonásra számíthatna. Ha nem teszünk hathatós lépéseket most az illegális politikai plakátok ellen, ebben az évben még inkább elfajulhat a politikai plakátragasztási gyakorlat" - írta a tanácsnok.