Vágólapra másolva!
Ezúttal hazai pályán sikerült a svájci Mansory tuningcégnek megnyerni a szalon legízléstelenebb autója címet.
Vágólapra másolva!

Frankfurtban egy Bentley Continental GT-ből lett Paris Hilton-féle rózsaszín játékszert állítottak ki, míg Genfben egy Rolls Royce Ghost esett áldozatául a Mansory giccsre hajlamos dizájnereinek. Bearanyozták a hatalmas hűtőrácsot a szárnyas angyalkával együtt, de jutott nemesfém a kilincsekre, a felnikre és a műszerfalra is, sőt még két-két aranyozott csíkot is végighúztak az 5,6 méteres karosszéria oldalain. Némi finom szpojlerezést is kapott a jármű a csomagtartó fedelén, valamint az ütközők formáján is alakítottak. Az összhatás igazán borzasztó volt élőben.

Fotó: Hirling Bálint [origo]

Hozzányúltak a svájciak az eleve tekintélyt parancsoló adatokkal bíró motorhoz is. A kék-arany Ghost V12-es 6,6 literesének teljesítményét 570 lóerőről 720-ra emelték, míg eredetileg 780 Nm-es nyomatékát 1020-ra. Mindezt nagyobb turbófeltöltőkkel érték el a mérnökök, és módosítottak a motorvezérlésen is.

Fotó: Hirling Bálint [origo]

Még Genfbe érkezésünk előtt elhatároztam, hogy az összepingált és agyontuningolt luxusautókkal kapcsolatban nem emlegetek majd lehetséges vásárlóként arab milliárdosokat, de az aranyozott Rollsot ott jártamkor - ránézésre - épp egy ilyen dongta körül. Az öltönyös férfinek annyira tetszett a jármű, hogy megkért egy távol-keleti fotós kollégát, csináljon már róla néhány gyors képet a batár mellett. Miután ez megtörtént, odament a fotóshoz, átölelte a meglepett fiatal srácot, és kíváncsian visszanézte saját magát a gép kijelzőjén.