A Microsoft is küldött virágot a 6-os Explorer temetésére

Vágólapra másolva!
Colorado államban, Denverben helyezték örök nyugalomra az elavult, de mind a mai napig sokak által használt internetböngészőt egy webdesigner cég munkatársai március 4-én.
Vágólapra másolva!

Az ünnepélyes temetést jó előre meghirdette a coloradói Aten Design Group IE6funeral.com oldalon. A figyelemfelkeltő akció a Microsoft munkatársainak tetszését is elnyerte, ezért ők, bár nem mentek el az eseményre, virágot küldtek a böngészőjük temetésére.

"Az Internet Explorer Hat, amely több mint nyolc éven át volt az interwebek lakója, 2010. március elsején hunyt el a kaliforniai Mountain View-ban, egy, a Google központjában elszenvedett munkahelyi baleset következtében" - írta a designercég által kitalált gyászhír, ami arra utalt, hogy a keresőcég március elejével kezdte el megszüntetni az elavult böngésző támogatását.

"Az Internet Explorer Hat, akit barátai és családtagjai csak IE6-ként ismertek, fiát, az Internet Explorer Hetet, és lányunokáját, Internet Explorer Nyolcat hagyta maga után" - folytatódott a közlemény.

A Microsoft egy kézzel írt üdvözlőlappal ellátott virágcsokrot küldött Denverbe a temetésre, amelyen a cég munkatársai megköszönték "az együtt töltött szép napokat", és felhívták a figyelmet a hamarosan érkező Internet Explorer 9-re, amit a Las Vegas-i MIX expón mutatnak majd be.

A temetés kapcsán a cég egyik munkatársa a The Registernek elmondta: annak ellenére, hogy most ők is kivették a részüket az ünnepélyes búcsúztatóból, továbbra is támogatást nyújtanak a webböngészőhöz. Erre már csak azért is szükség lehet, mert az IE6, amely a Windows XP beépített böngészőjeként jelent meg, még mindig a világ egyik legnépszerűbb ilyen szoftvere: az elavult verzió a piac majdnem 20 százalékát tudhatja magáénak.

Az elavult böngésző támogatásának megszüntetésére még tavaly indult kampány az internetes vállalatok körében. Az IE6 támogatásának fenntartása nem csak a sebezhetőségek, hanem az általa megkövetelt régi szabványok miatt is megkeserítette a webdesignerek életét, akik különféle eszközökkel kezdék el felhívni a felhasználók figyelmét a frissítésre.